17 / 05 / 2021

J2L förvärvar majoriteten i Techship AB

Göteborgsbaserade Techship AB är en global leverantör av trådlösa komponenter och utvecklingstjänster för inbyggda system och industriella IoT-applikationer och har leverantörsavtal med flera ledande komponenttillverkare. Bolaget, som omsatte 92 MSEK 2020, har de senaste åren visat en stark och lönsam tillväxt och har varit Gasell-företag i Dagens Industri 2016–2019.

Grundarna Pia och Magnus Coxner kvarstår som delägare.
Vi är mycket nöjda att få in J2L som majoritetsägare i Techship. J2L tillför inte bara ägarstabilitet, utan även kompetens att förädla och utveckla mindre och medelstora industriföretag i olika branscher. Vi ser med spänning fram emot vår fortsatta tillväxtresa och att tillsammans med J2L utveckla våra verksamheter i Europa och USA, säger Magnus Coxner, VD Techship.

Techship har genom sin djupa tekniska och kommersiella kunskap byggt en stark nischad position på marknaden. I den snabba transformation vi ser hos kunderna, där alltmer information skall tas ut av produkter med ökade krav på realtidsuppdateringar, har Techship visat sig vara en stabil och kunnig partner. Vi är mycket glada över att nu bli delägare i Techship och ser fram emot att tillsammans med grundarna fortsätta den tillväxtresa som bolaget har slagit in på, säger Johan Lindh, VD J2L Holding.

För ytterligare information kontakta:
Magnus Coxner, VD Techship, tel 0708-85 22 85, mejl magnus.coxner@techship.com
Johan Lindh, J2L Holding, tel 0705-24 34 04, mejl johan.lindh@j2l.se

J2L förvärvar majoriteten i Techship AB