07 / 05 / 2024

J2l förvärvar Kranlyft Group

AB Kranlyft, moderbolag till Kranlyft UK Ltd och Kranlyft GmbH, har per den 30 april förvärvats av J2L Holding AB

Kranlyft Group erbjuder innovativa lyftlösningar med hög kvalitet till kunder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Försäljning och support sker via egna verksamheter i Sverige, Storbritannien och Tyskland samt täta samarbeten med återförsäljare.

Jurgen Vater, vd på AB Kranlyft, säger ”Jag är glad över att Kranlyft Group nu ingår i J2L gruppen med den långsiktighet och stabilitet de erbjuder som ägare. Vårt engagerade team ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla Kranlyft Group och skapa värde för våra kunder, partners och ägare.”

J2L Holding AB är ett familjeägt investeringsbolag som långsiktigt driver och utvecklar små till medelstora företag med fokus på industri- och handelsbolag.  

Johan Lindh, vd på J2L Holding AB, säger:  ”Kranlyft Group har genom sin gedigna kunskap och långsiktiga partnerskap utvecklat marknaden för små till medelstora kranar och lyftutrustning i Europa. Vi är mycket glada över att inträda som nya ägare till Kranlyft Group och ser fram emot att, tillsammans med ledning och personal, fortsätta växa och utveckla Kranlyft Group

För ytterligare information eller kommentarer, vänligen kontakta: