10 / 06 / 2024

Euromaskin förvärvar Hontech AB

HonTech som är exklusiv återförsäljare av Sunnen heningsmaskiner, verktyg och förbrukningsmaterial i Sverige blir nu ett dotterbolag till Euro Maskin AB.

HonTech’s tidigare ägare och grundare, Andreas Isaksson och Urban Bohlin, säger: ”Vi är mycket glada över att kunna lämna över HonTech till en långsiktig och stabil ägare. Vi ser nu fram emot att successivt föra över vår kunskap och goda affärsrelationer till en yngre generation av duktiga medarbetare.”

Euro Maskin ägs sedan 2014 av J2L Holding AB där även maskinåterförsäljaren Stenbergs med dotterbolag ingår. ”Euro Maskin har under det senaste decenniet förstärkt sin position på den svenska marknaden med en tydlig inriktning mot industritvätt, vattenrening och ytfinish. Genom förvärvet av HonTech kompletterar vi gruppens erbjudande med världsledande produkter inom hening och läppning vilket känns riktigt bra” säger Jonas Wihlborg, ansvarig för Stenbergsgruppen.  HonTech kommer även i fortsättningen drivas som ett självständigt bolag i nära samarbete med Euro Maskin och Stenbergs. 

För mer information kontakta:

Hontech AB – Andreas Isaksson, +46 (0) 706 34 45 88, andreas.isaksson@hontech.se

Euro Maskin AB – Jonas Wihlborg, +46 (0) 36 30 44 00, jonas.wihlborg@stenbergs.se